Сараево, Дрвен град, Вишеград, Златибор - 8-ми Март 2018

01 -  04 Март 2018

Прв ден:01.03.2018 (четврток)  

Тргнување од Кочани 22:30ч (Штип,Свниколе,Велес,Скопје,Куманово). Патување со високотуристички автобус  со попатни паузи за царински формалности. 

Втор ден:02.03.2018 (Петок)   

Во предпладневните часови пристигнување во Дрвен град –етно село во облик на град во областа Меџавник кој е создаден од страна на Емир Костурица .Посета на Вишеград со посета на мостот на Дрина и можност за крстарење, посета на  Андрич град (Камен град) дело на  Емир Костурица  Заминување кон Сараево во поладневните часови. Сместување во хотел. 

Трет ден:03.03.2018 (Сабота)                        

Доручек. Разглед на градот Сараево со стручен локален туристички водич,посета на најпознатата чаршија Баш Чаршија,посета на Гази Хусревбеговата џамија,Сарај,Градската куќа,Парламентот,мостовите на реката Мијацка,Латинска Чуприја.Слободно време за прошетка низ градот или можност за користење на термалната ревиера која е во близина на хотелот..Вечера во традиционален ресторан(факултативно) враќање во хотел ноќевање. 

Четврт ден:04.03.2018 (Недела)

  Доручек.Одјавување од хотел и заминување од Сараево попатно посета на Шарганската железница и надалеку прочуениот воз 8-ца кој се наоѓа во Мокра Гора,продолжување кон Златибор два часа разглед и можност за ручек во некој од рестораните.По завршување на посетата на Златибор заминување кон Македонија.Пристигнување во доцните вечерни часови.

  

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ 5.700 МКД

 

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

- Превоз со високотуристички автобус

- Водство на турата со лиценциран локален туристички водич и лиценциран туристички придружник.

- Влезница за Дрвен Град

- Сместување 2 ноки во хотел 4* со доручек во Сараево

- Користење на термална ревиера

- Ппатничко осигурување - 80 денари.

Во цената на аранжманот не е вклучено:

- Посета на Мостар 10 евра 

Напомена: Нема никакви дополнителни или скриени трошоци!!!  

Цената е формирана за минимум 4 5 патници  

За програмата потребен е важечки биометриски пасош 60 дена