Бари Италија - 8-ми Март 2018

 

Поклонение на моштите на Св.Никола чудотворец  

 

Прв ден:08.03.2018 (четврток)  

Тргнување од Кочани (кај судот) во 14:00ч. ,Штип (Нова Пошта) во 14:50 ч. Велес 15:45 Бензинска Макпетрол и Скопје (паркинг хотел Вип) 16:30 ч.Патување со високотуристички автобус преку Косово и Албанија со попатни паузи  патување со траект од Драч Албанија до крајната дестинација Бари.  

Втор ден:09.03.2018 (петок)   

Во утринските часови пристигнување во Бари, Италија панорамски разглед на градот со автобус.Посета на стариот град,(Barivecchia),разглед на најпознатите плоштади (Piazza Mercantile i PiazzaFerrarese),посета на Базиликата Св.Никола во која се изложени моштите на Св.Никола чудотворец,сместување во хотел.Во попладневните часови посета на Катедралата Бари,театарот (Petruzzelli),замокот (Normanno Svevo),Црквата посветена на светиот крст, домската Катедрала,римскиот анфитеатар,вечера (факултативно)нокевање. 

Трет ден:10.03.2018 (сабота)

Доручек одјавување на групата од хотел.Заминување факултативно) кон градчето Алберо Бело и градот Лече познати по специфичната архитектура. Заминување на групата кон пристаниште.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ 10.600 ДЕНАРИ

 

Во цената на аранжманот е вклучено: 

- Превоз со високотуристички автобус 

- Превоз со траект Драч - Бари 

- Водство на турата со лиценциран придружник и водич 

- Сместување во хотел 3* со доручек во Бари1 ноќ 

- Локален туристички водич 

Во цената на аранжманот не е вклучено: 

- Автобуски превоз до Алберо Бело и Лече 10 евра 

- Вечера во ресторан во Бари 15 евра 

- Посета на театарот (Petruzzelli) 5 евра 

- Посета на замокот (Normanno Svevo) 3 евра 

- Задолжително групно патничко осигурување - 100 денари. 

Краен рок за пријавување 21.02.2018 г.  

Цената е формирана за минимум 4 5 патници  

За програмата потребен е важечки биометриски пасош 60 дена