08-ми ДЕКЕМВРИ : ПОПОВА ШАПКА

08-ми Декември : Попова Шапка

Попова Шапка како туристички центар е познат по планинскиот туризам. Поседува 11 ски-лифтови во должина од 11.000 метри, со капацитет од 8000 скијачи на час и должина на патеката од околу 20 км. Ски патеките се погодни за сите нивоа на скијање, од почетници до професионалци.

Исто така, во текот на летото, се организира авантуристички туризам со професионални водичи за пешачење (Hiking) во најубавите места на Шар Планина.

 • Јелак – 1700 м надморска височина – 40 минути пешачење
 • Лешница – 2160 м надморска височина – 4 часа пешачење
 • Титов Врв – 2749 м надморска височина – 7 часа пешачење
 • Црното езеро – 2150 м надморска височина – 6-7 часа пешачење
 • Боговињско Езеро – 1900 м надморска височина – 5 часа пешачење
 • Бело езеро – 2250 м надморска височина – 6 часа пешачење

Попова Шапка нуди разновидни активности во текот на целата година и претставува рајско засолниште за лубителите на природата и планинските спортови.


Хотел АРЕНА ТЕТЕКС 3* 

Полн пансион Цена
2 ноќевања 3.600 ден.
3 ноќевања 5.400 ден.
4 ноќевања 7.200 ден.

Дадените цена се по лице за 2, 3 или 4 ноќевање и вклучуваат :

 • Ноќевање со појадок, ручек, вечера
 • Користење на базен и СПА Центар
 • Интернет, паркинг

 

 • Деца до 5.99 год. се сместуваат бесплатно
 • Деца од 6-11.99 год. – доплата 50% од сумата

Можност за користење на ваучери за домашен туризам
Доплата за туристичка такса – 40 ден по лице на ден (се плаќа во агенција)


Хотел СКАРДУС 4* 

 

Полупансион Цена
2 ноќевања 4.216 ден.
3 ноќевања 6.324 ден.
4 ноќевања 8.432 ден.

Дадените цена се по лице за 2, 3 или 4 ноќевање и вклучуваат :

 • Ноќевање со појадок и вечера
 • Користење на базен и СПА Центар
 • Интернет, паркинг
 • Деца до 4.99 год. се сместуваат бесплатно
 • Деца од 5-11.99 год. – доплата 50% од сумата

Можност за користење на ваучери за домашен туризам
Доплата за туристичка такса – 40 ден по лице на ден (се плаќа во агенција)


Хотел БОРА 3* 

Полупансион Цена
2 ноќевања 2.480 ден.
3 ноќевања 3.720 ден.
4 ноќевања 4.960 ден.

Дадените цена се по лице за 2, 3 или 4 ноќевање и вклучуваат :

 • Ноќевање со појадок и вечера
 • Интернет, паркинг
 • Деца до 7.99 год. се сместуваат бесплатно
 • Деца од 8-11.99 год. – доплата 70% од сумата

Доплата за туристичка такса – 40 ден по лице на ден (се плаќа во агенција)

 


Хотел КОНАК 3* 

Ноќевање со појадок Цена
2 ноќевања 2.400 ден.
3 ноќевања 3.600 ден.
4 ноќевања 4.800 ден.

Дадените цена се по лице за 2, 3 или 4 ноќевање и вклучуваат :

 • Ноќевање со појадок
 • Користење на сауна
 • Интернет, паркинг
 • Деца до 5.99 год. се сместуваат бесплатно
 • Деца од 6-11.99 год. – доплата 70% од сумата

Доплата за туристичка такса – 40 ден по лице на ден (се плаќа во агенција)


Хотел КАСА ЛЕОНЕ 3*

 

Ноќевање со појадок Двокреветна соба Апартман
2 ноќевања 2.600 ден. 2.230 ден.
3 ноќевања 3.900 ден. 3.350 ден.
4 ноќевања 5.200 ден. 4.460 ден.

 

Дадената цена е по лице за 2, 3 или 4 ноќевања и вклучува :

 • Ноќевање со појадок
 • Интернет
 • Паркинг

 

 • Деца до 6.99 год. со 2 возрасни – бесплатно
 • Деца од 7-11.99 год. со 2 возрасни – доплата 370 ден. за 1 ноќ.
 • Деца од 12-17.99 год. со 2 возрасни – доплата 745 ден. за 1 ноќ.
 • За сместување во апартман се плаќаат 4 редовни суми

 

Доплата за туристичка такса – 40 ден по лице на ден (се плаќа во агенција)